УКР

Види подарункових упаковок: як вибрати?

11.06.21

Дарункова упаковка – важлива частина подарунка. Вона потрібна не тільки для того, щоб захистити презент від шкідливого впливу навколишнього середовища до моменту вручення адресату. Ошатне оформлення створює і підкреслює атмосферу свята, дозволяє підготувати сюрприз або натякнути на вміст коробки або пакету. Крім того, її можна використовувати в маркетингових цілях – Багато видів подарункових упаковок можна прикрасити логотипом компанії. Такий варіант часто використовують для вручення корпоративних презентів клієнтам, партнерам та співробітникам фірми.

Друк та виготовлення подарункової упаковки

До найпопулярніших видів пакувальних матеріалів відносять:

  •     картонні коробки;
  •     пакувальний папір;
  •     пакети з картону;
  •     упаковка з дерева, скла, соломки;
  •     жерстяні коробки.

Картонна коробка

Це дуже простий, але один із найбільш затребуваних варіантів. Такий пакувальний матеріал коштує недорого, але дуже презентабельно. Форма коробки може бути будь-який – від стандартної квадратної до серцеподібної. Крім різноманітності матеріалів, з яких роблять подарункові картонні коробки, їх можна додатково прикрашати стрічками, фольгуванням, стразами, квітами тощо. Ошатні коробочки після вилучення подарунка часто залишають для зберігання різних речей.

Пакувальний папір

Папір використовується для упаковки багатьох видів подарунків – від букетів квітів до побутової техніки. Це найшвидший і найлегший спосіб надати естетичного та ошатного вигляду найнепрезентабельнішій заводській упаковці.

Види паперу для пакування:

  •     глянсова;
  •     матова;
  •     оксамитова;
  •     фактурна;
  •     крафтова;
  •     однотонна або з принтом;
  •     фольгована;
  •     з голографічним покриттям.

В якості принта традиційно використовуються квіти або святкова символіка. Також можна замовити виготовлення ексклюзивного паперу із логотипом компанії.

Пакети з картону

Не менш затребуваним видом упаковки є пакети з картону. Вони легко упаковувати презенти, крім того, вони спрощують трансфер подарунка до місця вручення.

Сучасні технології дозволяють виготовляти пакети практично будь-яких розмірів та форми. Вони досить міцні, стійкі до розривів та скручування. Завдяки широким можливостям друку та післядрукарської обробки, картонні пакети можна прикрасити будь-яким малюнком, написом або логотипом.

Упаковка з дерева, скла, соломки

Це дорожчі варіанти пакувального матеріалу, що використовуються для оформлення статусних подарунків. Футляри та скриньки з таких матеріалів можна додатково прикрасити гравіюванням.

Бляшана подарункова упаковка

Металеві коробочки – ідеальний варіант для пакування алкоголю, кондитерських виробів, дорогих сортів чаю чи кави. Такі коробки дуже ефектні, і їх часто залишають для домашнього вжитку.

Як вибрати подарункову упаковку

Вибираючи матеріал для подарункової упаковки, враховуйте не лише габарити та тип подарунка, але також і привід для вручення презенту, підлогу та вік адресата. Наприклад, діти оцінять яскравий пакувальний папір та кольорові коробки, в які можна буде скласти дрібні іграшки. Жінки – елегантно оформлені коробочки та пакети. Чоловіки – стильні та стримані варіанти, на кшталт упаковки з крафтового паперу чи дерева. Упаковуючи презент, не забувайте приділяти увагу поєднанню кольорів та фактур.