УКР

Як створити брошуру

16.10.19

Як зробити брошуру, щоб її читали та захоплювалися нею? Це питання актуальне для кожного, хто збирається скористатися цим потужним та ефективним PR-інструментом для підвищення впізнаваності вашого бренду, збільшення продажів або просто поінформованості суспільства про запуск нового продукту чи послуги у вашій компанії. Говорячи простою людською мовою, брошура – це простий, зручний та ефективний спосіб спілкування з вашими потенційними клієнтами.

Створення брошури – чудові рекламні можливості за доступною ціною

Щоб зацікавити потенційного клієнта брошурою, насамперед слід подбати про розробку відповідного дизайну. Адже це не листівка, яку можна переглянути за три секунди та викинути. Це повноцінний рекламний матеріал, і він має виглядати відповідно. Виготовлення брошур здійснюється у кілька етапів. А саме:

  • Створення макету брошури, дизайну та верстки. Це своєрідний «фундамент» привабливого зовнішнього вигляду брошури, виготовлення якої не повинно здійснюватися за шаблоном. Чим оригінальніший дизайн брошури, тим більше ймовірно, що на неї звернуть увагу Картинки, схеми, фотографії та інші графічні зображення, які привертають увагу з перших секунд, мають бути яскравими! Спочатку користувач «зчитує» картинку і тільки після цього перейде до читання тексту, вивчення інформації.
  • На даному етапі дизайнери займаються обробкою необхідних зображень, коригують кольори тощо. За допомогою програм верстки здійснюється розробка макета брошури в електронному вигляді.
  • Вибір матеріалів, визначення способу друку. Як правило, брошури виготовляються з паперу різної густини, сорту і навіть забарвлення. Для внутрішнього блоку зазвичай використовується папір тонший, а обкладинка виготовляється з товстішого паперу з додатковим покриттям, іноді навіть вдаються до дизайнерських картонів; з горизонтальним розташуванням смуг або з «кишенькою», в якій можна залишити візитку, наприклад, або будь-які інші не дуже об'ємні матеріали для потенційних клієнтів. Для надання виробу привабливішого вигляду використовують вставки з плівок, фольги та інших дизайнерських матеріалів. Виробництво брошури здійснюється методом офсетного чи цифрового друку. Щоб створити брошури в невеликій кількості, доцільніше замовити цифровий друк. Це вигідніше та швидше.
  • Визначення методу скріплення. Кріплення листів може здійснюватися як за допомогою клею (термобіндер), так і скріпками або пружиною.

Зазвичай друкований процес триває не більше 1-3 днів, що залежить від обсягу тиражу, способу друку та завантаженості виробництва. Щоб вас не мучило питання про те, як зробити брошуру, довіртеся професіоналам. За печаткою гарної брошури слід звертатися до компаній, репутація яких не дає сумніву у виготовленні якісної рекламної продукції, а сама друк здійснюється на сучасному потужному обладнанні.

#реклама