УКР

Що таке рольовий офсетний друк

08.06.21

Рольовий офсетний друк – одна з новітніх технологій друку, що поєднує якість офсетної і швидкість цифрової поліграфії. Вона дозволяє виготовляти багатомільйонні тиражі повнокольорової друкованої продукції в найкоротші терміни. У цій статті ми розповімо, що таке рольовий офсет і які особливості цієї технології.

Призначення рольового офсетного друку

Рольовий офсетний друк – найкраща технологія для виготовлення великих партій повнокольорової поліграфії високої якості за низькою собівартістю екземпляра. Найчастіше, її залучають до створення періодичних друкованих видань – газет, журналів, альманахів.

Раніше із цим завданням справлялися листові офсетні машини. Ця технологія дозволяє отримувати яскраві, насичені зображення за вигідною ціною, але швидкість друку становить близько 15 000 відбитків на годину. Рольовий офсет – більш сучасна технологія, що дозволяє отримувати близько 50 000 екземплярів на годину. Це дозволяє максимально оперативно надрукувати щоденний тираж інформативної продукції.

Особливості рольового офсетного друку

Головна особливість цього виду офсету – папір у машину подається над вигляді листів, а рулонах (ролах). Це вже заощаджує час на завантаження листів, завдяки чому процес виготовлення тиражу відбувається швидше. Крім того, рулонні друкарські машини здатні:

  •     друкувати зображення з двох сторін одночасно;
  •     наносити відбиток на папір із малою щільністю (газетної якості);
  •     покривати листи тонким шаром силікону, що надає їм приємного глянсового блиску, і робить картинку яскравішою;
  •     автоматично проводити операцію фальцювання.

На сьогодні рулонний друк вважається найвигіднішою технологією для виготовлення тиражів від 50000 екземплярів.