УКР

Які відмінності планінгів від щоденників?

26.07.21

Щоденники та планінги — це подібні види друкованої продукції, що допомагають у плануванні робочого та індивідуального часу. Вони мають як спільні риси, і відмінності. У цій статті спробуємо розібратися, які відмінності між планінгами та щоденниками, і який блокнот для записів краще вибрати діловій людині.

Щоденники – їх відмінні риси

Щоденником називається записник для запису щоденних завдань, зустрічей, нарад, телефонних дзвінків та їх результатів. Робоче поле оформлене таким чином, що для одного дня виділено одну сторінку. Розмітка сторінки включає:

  • дату або поле для її заповнення;
  • день тижня;
  • розбивка за часовими інтервалами.

Окрім основного блоку, у щоденнику можуть бути сторінки з календарем на рік, картою України чи світу, таблиці з відстанню між містами або часовими поясами тощо

Стандартний діловий щоденник має формат А5 (половина офісного листа). Завдяки габаритам, у ньому зручно вести записи та досить докладно розписувати завдання на день. У той же час такий блокнот зручно використовувати як в офісі, так і в поїздках, брати з собою на переговори та наради. Також у продажу є компактніші формати А6, і менш популярні записники з листами А4.

Щоденник — вибір тих, хто звик детально планувати щодня, і часто записує свої думки, ідеї та зауваження. Такий варіант зазвичай постійно носять із собою, щоб у потрібний момент він завжди був під рукою.

Основні відмінності та завдання планінгу

Планінг — це різновид щоденника. Його головна особливість – на одному розвороті розташовані одразу всі дні тижня або місяці року. Це дуже зручно для тих, хто любить планувати справи одразу на тижні вперед.

Планінги можуть бути горизонтально або вертикально орієнтованими і мають формат від А4 до А2. Їх не так зручно носити із собою, зате вони незамінні на робочому місці. Одного погляду на розкриту сторінку достатньо, щоб оцінити завантаженість на робочому тижні та спланувати свої подальші дії.

В іншому планінги мало відрізняються від інших видів блокнотів для записів. Вони також бувають датованими та не датованими, включають сторінки з додатковою інформацією та підказками, і можуть бути як у твердій обкладинці, так і в м'якій.