УКР

Що таке буклет

15.10.19

Незалежно від того, чим займається ваша компанія – обслуговуванням, виробництвом чи торгівлею, настане час, коли вам знадобляться рекламні друковані матеріали. У такій ситуації важливо розуміти, що таке буклет, а що таке брошура, наприклад, і який із цих видів друкованої продукції слід замовити у вашому конкретному випадку. Маючи базову інформацію про те, що таке буклет і для чого він потрібен, ви зможете швидше зорієнтуватися в ситуації, коли необхідно виготовити якийсь рекламний друкований матеріал у стислий термін (як це часто буває) і при цьому не нашкодити іміджу своєї компанії. /p>

Друк буклетів: маленька форма – великі можливості

На відміну від листівок, наприклад, буклети мають більш презентабельний вигляд. Буклет не соромно піднести навіть вищому керівництву компанії, з якою ви хочете налагодити співпрацю. Стандартний формат буклету – А4, але нерідко виготовляють буклети та інших розмірів. А3 та А5, наприклад. Компактні розміри при гарній інформативній наповненості та більш структурованому розміщенні інформації – великий «плюс» друкованої рекламної продукції такого формату Чим ще такі гарні буклети як потужний рекламний інструмент?

Як оформити буклет, щоб він запам'ятався?

Як правило, в буклеті розміщують таку інформацію:

  • Інформацію про компанію.
  • Змістовний текстовий опис послуг та продукції.
  • Графічну презентацію послуги, товару.
  • Контактні дані.

Надрукувати буклет – означає з'єднати (скріпити або зігнути по корінці) всю, розміщену на декількох аркушах інформацію.

Основні види буклетів

  • З одним фальцем;
  • З двома згинами;
  • Трьох фальцевий буклет;
  • З чотирма згинами.

Різновиди буклетів

  • Ліфлет – лист А4, що має 2 згини та 3 смуги;
  • Євробуклет – буклет, визначений для поштового розсилання.

Як правильно оформити буклет?

Оформлення буклетів, створення макета – це не просто створення барвистого дизайну, підбір типу паперу, на якому він повинен бути надрукований, збір інформації, яка повинна розміщуватися в ньому. Насамперед – це визначення цільової аудиторії, на яку ви хочете виготовити подібний продукт. Від цього насамперед залежить ефективність такого продукту.

Дизайнер створює макет буклету, за яким і здійснюватиметься друк буклетів надалі. Його головне завдання – зробити так, щоб розміщена на ньому інформація та графічний матеріал виглядали візуально виграшно та максимально зручно для читача. Над тим, щоб «не переборщити» з текстом і розмістити на листах буклету лише найважливішу інформацію, простежить копірайтер. Відбере з величезної кількості тексту про вас (про продукт, послугу) тільки найважливіше, «відсіє зайве». Власне друк буклетів здійснюється у друкарні. Якщо ви хочете, щоб ваші буклети виглядали ефектно, не варто економити на якісному папері, способі друку та фарбах. Від цього залежить те, як сприйматиметься інформація, яку ви хочете донести до потенційних покупців.

#реклама